Hvem vinner Rendalspokalen 2016?

BC16_ELVE_VAAR (89)

FAVORITT? Jan Lillegrend (NMK Elverum) kjører Rendalspokalen med mål om å kvalle til Landsfinalen på hjemmebane. Han har ikke vunnet Rendalspokalen før, men må nok finne seg i å være fleres favoritt før løpet. Foto: Stian Ormestad.

RENDALSPOKALEN 2016: Alle vinnerne fra de fire siste årene stiller i håp om å bli den første som få to napp i Rendalspokalen. Men det blir en hard kamp om seier – med rekordmange påmeldt.

Hvem vinner Rendalspokalen 2016 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...
Asbjorn_hermansen

HJEMMEFAVORITT? Asbjørn Hermansen (NMK Rendalen) er en av hjemmekjørerne som kan gjøre det skarpt. Veteranen kjørte tidligere små hekkmotoriserte raringer, nå små forhjulstrekkere av japansk opphav. Foto: Stian Ormestad.

Hvem vinner Rendalspokalen - juniorklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...
steffen_restad

FAVORITT? Steffen Restad (NMK Melhus) er en av flere trøndere som tar turen sørover. Det er også mange som reiser et godt stykke i andre retninger også for å kjøre Rendalspokalen 2016, som har større pågang med påmeldte enn noen gang. Foto: Stian Ormestad.

Rendalspokalen er et artig påfunn som starta for fem år siden: Den som får tre napp i vandrepokalen får Rendalspokalen til odel og eie. Hvert år blir det lagt 3.000 kroner i pokalen.

Det betyr at pokalens verdi ved årets sjette oppgjør er oppe i 18.000 kroner. Ingen har enda klart mer enn ett napp, så det må minst to løp til og en verdi på 24.000 kroner før den får sin rettmessige eier – sannsynligvis går det enda flere år.

Pokalens verdi er 30.000 kroner i 2020, 45.000 kroner i 2025, og så videre. – Men da håper vi noen snart har vunnet den, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen.

Det har hele veien vært mye oppmerksomhet rundt løpet, der tidligere Big Brother-kjendiser har lettkledd annonsert sin deltakelse, og tittelforsvarere har svart opp med lettkledd ordkrig før løpet, med mye mer.

Les mer om løpet under taggen Rendalspokalen. Sjekk arrangørens nettside for påmelding og mer info om løpet. Årets dato er lørdag 28. mai 2016.

Alle de fire siste vinnerne av løpet stiller i år igjen, i håp om sitt andre napp i pokalen: 

Fjorårsvinner Steffen Restad Næve (NMK Melhus) vant med Volvo 740 herregårdsvogn, Ove Brennodden (NMK Engerdal) vant året før med Volvo 240, året før det igjen var det Frank Jevne (NMK Rendalen) som sikra hjemmeseier i VW boble, og det ble boble-seier også i 2012 med Kjetil Finstad (NMK Elverum) til topps.

Men utfordrerne er rekordmange i år, med deltakerrekord og svært mange sterke navn på startlista.

Taket er satt på 100 deltakere, og det antallet er nådd. Det settes opp venteliste i skrivende stund.

Løpet er tilbake på Stor-Elvdal motorbane, der det startet. Det kjøres uten alternativspor, så dette blir god, gammeldags bilcross på en krevende bilcrossbane. Bilcross.no planlegger å dekke løpet.

Løpet teller som kvalifisering til NMKs landsfinale for junior og åpen klasse.

En som helt sikkert er ivrig på å komme seg til en A-finale for å kvalle til Landsfinale på hjemmebane, er Jan Lillegrend (NMK Elverum) – se film av ham på landsfinalebanen her: