Norsk eller svensk seier i Motorkampen?

BC13_Landskamp_700

RASK SVENSKE: Per Christensson er den eneste svensken som har vunnet den norske Landsfinalen i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

MOTORKAMPEN 2016: Svenskene har toppa laget, så her skal nordmennene slite for å forsvare sitt eget territorium. Eller?

Hvem vinner Motorkampen 2016 - Norge eller Sverige?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Til helgen fredag 20 og lørdag 21. mai 2016 arrangeres Motorkampen på Gardermoen motorpark.

Det blir et svensk-norsk slagsmål det er verdt å få med seg – video, bilder og reportasjer kommer i løpet av helgen her på bilcross.no!

BC14_NGK_Masters_054_NETT

RASK SVENSKE: Daniel Wall er en folkracekjendis i Sverige og Norge. Bildet er fra A-finalen i NGK Masters i Sverige. Foto: Stian Ormestad.

Lagleder for Sverige Kenneth Karlsson har samla sammen et koppel med førere som kan skremme (kjøle)vannet av de mest hardbarkede norske bilcrossere:

Daniel Wall, Per Christensson og Anitra Nilsen er kanskje de mest kjente svenske folkracerne her i Norge.

Som om ikke det er nok, står også VM-førere i rallycross på den svenske startlista – som Robin Larsson som kommer med en helt verst svensk leiebil.

BC16_GMOEN140516_2 (2)

TOPPER LAGET: Hans Petter Røsrud er norsk lagleder. Nordmennene skal stå i ramma for å holde unna for svenskene i Motorkampen 2016. Foto: Stian Ormestad.

Lagleder for Norge Hans Petter Røsrud har fått med seg topp-navn fra denne siden av riksgrensen:

Landsfinale-vinner Jørn R. Grinden, førsteårssenior Nikolay Rike Grønlund og veteranen Jan Ola Kile fra Sørlandet, fra Midt-Norge kommer Erlend Nonstad, Emil Folvik, med flere sterke navn.

Steinar S. Johannesen har vi ikke sett på lenge på startlistene, men er helt sikkert med i toppen som tidligere – alltid med bra bil.

DSC_0411 (2)

RASK NORDMANN: Ben-Phillip Gundersen kjørte A-finale i fjorårets Landsfinale. Ifølge lagleder Røsrud kommer han med en enda mer verst Opel Kadett til Motorkampen. Foto: Stian Ormestad.

Øystein Olsen kommer alltid med strøkne VW bobler. Ben-Philip Gundersen ryktes å komme med en enda mer verst Opel Kadett en den han kom seg til A-finalen i fjorårets Landsfinale med.

Andre norske navn er Steffen Raaholt, Dennis Mørkhagen, Lars Erik Aasvestad, Magnus Bergsjøbrenden, Martin Nyhagen, Marius Karlstad, Sondre Evjen, Anette Ottesen, Frances Lingjærde, Liz Wessel, Vigdis Eriksen, med mange flere.

BC13_Landskamp_600

RASKE SVENSKER OG NORDMENN: Per Christensson og Jørn Grinden diskuterer sporvalg. Til helga skal de være uenig om det igjen – det blir fartsfest når eliten fra begge sider av riksgrensen møtes til kamp. Foto: Stian Ormestad.

Allerede fredag 20. mai er det fri trening fra klokka 17:00 – og en fin mulighet til å gjøre seg opp en mening om favoritter og outsidere. 

1. omgang starter klokka 19.30 på fredagskvelden.

Lørdag klokka 09:30 starter 2. omgang, og det kjøres totalt fire innledende omganger før sistesjansen, to semifinaler og finale.

BC13_Landskamp_517

RASK SVENSKE: Det blir kamp i åpen-, junior- og dameklasse. Anitra Nilssen er kanskje svenskenes sterkeste kort i dameklassen. Foto: Stian Ormestad.

Det inviteres til en svensk-norsk slåsskamp i klassene åpen, damer og junior. Junior trening kan også få vise seg frem. Les mer om løpet på Motorkampen.com.

Cirka 45 norske navn i åpen klasse og rundt 30 svensker. I dame- og juniorklasse er det totalt 30 deltakere.

SISTE: Det åpnes for 30 deltakere i siste liten i åpen klasse – førstemann til mølla. Alle juniorer, junior trening og damer som vil kjøre kan melde seg på fram til løpet fredag. Påmeldingsinfo på Motorkampen.com.