Fremhjulstrekk-legenden til topps på hjemmebane

VÅRLØP PÅ STARMOEN 2016: Jan Lillegrend (NMK Elverum) har kjørt bilcross i 30 år. I sesongåpningen på årets Landsfinale-arena viste han alle hvordan banen skal kjøres.

Sjekk bildene fra Vårløpet på Starmoen 2016 – oppdatert!

Veteranen Jan Lillegrend (NMK Elverum) vant på hjemmebane i VW Golf, foran Halvard Sundqvist (NMK Nedre Hallingdal) i Citroen og Petter Leirhol (NMK Valdres) i VW boble.

BC16_ELVE_VAAR (89)

TEAM LILLEGREND: Jan Lillegrend (NMK Elverum) er etter 30 år med fremhjulstrekk i bilcross intet mindre enn en legende på bilcrossbanen. Her gjør han seg klar til nok en A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Både Sundqvist og Leirhol er allerede kvalifisert til årets Landsfinale for åpen klasse på Starmoen i august, mens vinneren av sesongens første løp på samme bane må ut og kjøre kvalløp fremover.

– Det er ikke så viktig med denna Landsfinalen, men det er sånn midt på treet. Lysta er der, så får vi se, sier den rolige elverummingen til bilcross.no etter seieren.

BC16_ELVE_VAAR_FINALER (16)

BESTE DAME: Bjørg Janny Engelsrud (KNA Solør) vinner dameklassen i sesongstarten på Starmoen. Foto: Linda Flåteteigen.

At han kan bilcrossbanen på Starmoen ut og inn, utnyttet de bak Lillegrend i A-finalen fullt ut. De lå bak og lærte av fremhjulstrekk-legenden i bilcross.

Det kommer garantert godt med når de kommer tilbake til Starmoen og Landsfinalen i august. De lærte av den beste og mest rutinerte av alle i sesongstarten på Starmoen.

BC16_ELVE_VAAR_FINALER (20)

KAOS I STARTEN: Det blir knall og fall i juniorenes A-finale. Se det på videoen i toppen av saken. Foto: Linda Flåteteigen.

I juniorklassen var det en fersking helt til topps. Marcus Lundhaug (KNA Kongsvinger) kjørte sitt aller første bilcrossløp for to uker siden, og kom på andreplass. I sitt andre løp på Starmoen ble det seier.

Seierherren i juniorklassen var svært overrasket – se seiersintervjuet i videoen på toppen av denne saken.

Overrasket var også Susanne Møller Lund (NMK Aremark), som tok sin aller første heatseier på Starmoen denne helgen, og det holdt til hennes aller første A-finale.

BC16_ELVE_VAAR (83)

RASK FERSKING: Seier i sitt andre bilcrossløp på Marcus Lundhaug (KNA Kongsvinger) i Opel. Foto: Stian Ormestad.

Vårløpet på Starmoen teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for juniorer, som går på Fuglehaugen, NMK Gol, i juli. Alle A-finalistene er kvalifisert.

I dameklassen gikk Bjørg Janny Engelsrud (KNA Solør) til topps, foran hjemmefavoritt Elisabeth Storsveen (NMK Elverum) og Rita Solvang (NMK Hamar).

BC16_ELVE_VAAR (88)

ALLER FØRSTE A-FINALE: Susanne Møller Lund (NMK Aremark). Foto: Stian Ormestad.

Sjekk hele resultatlisten fra alle klasser på NMK Elverums nettside.

Løpet teller også som 2. runde i den nye Innlandscupen 2016.

Sjekk bildene fra Vårløpet på Starmoen 2016 – oppdatert!

BC16_ELVE_VAAR (6)

FLERE BILDER KOMMER! Fotogalleri fra løpet kommer på Bilcross.nos Facebook-side i løpet av søndagen. Foto: Stian Ormestad.

, , ,