– Jeg sier jo alltid ja til en utfordring!

ROPPECROSSEN 2016: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) sitter i rullestol og kjører bilcross med en spesialbygd bil. I år skal han kjøre Landsfinalen!

Nytt av året er gullbilletten – der de som kvaller flere ganger kan gi plassen i Landsfinalen til en de velger selv.

Allerede i første kvalløp i Bergen ble den første gullbilletten delt ut, les mer om det her.

I årets andre kvalløp på Roppecrossen, ble fjorårets Landsfinale-vinner Espen Kerim (NMK Konsmo) andremann til å kvalle dobbelt.

BC16_Roppecrossen_1_omgang (33)

TIL LANDSFINALEN: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) i Nissan 350Z. Foto: Stian Ormestad.

Det var stor spenning om hvem som var den heldige gullbillett-vinneren. Kerim klarte å holde det hemmelig og spenningen oppe, helt til navnet kom over høytaleranlegget under premieutdelingen.

Aller minst visste hovedpersonen selv hva som var i vente. Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) hadde hatt en dårlig dag på banen, og valgte å kaste inn håndkle etter første omgang.

BC16_Roppecrossen_premieutdeling (8)

TIL LANDSFINALEN: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

– Jeg stilte til start helt uforberedt og uten trening i år. I første heatet sleit jeg med kontrollen over joysticken på venstre hånd, må nok innse at vi må bygge om til 4-veis på høyrehånda, forteller 26-åringen som har en muskelsykdom. Han lar seg likevel ikke stoppe.

Nettopp det poengterte Kerim, da han avslørte hvem han ville gi gullbilletten til:

– Jeg har blitt kjent med en kar som ser muligheter istedenfor problemer, og gjør så godt han kan, prøver å få til alt ut ifra sine forutsetninger. Så hvis du har lyst, så er gullbilletten din, Mats!

BC16_Roppecrossen_1_omgang (34)

TIL LANDSFINALEN: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) i Nissan 350Z. Foto: Stian Ormestad.

Til stor applaus kom Mats fram og tok i mot gullbilletten. – Veldig ydmyk og vel vitende om at jeg sportslig sett ikke har noe på en Landsfinale å gjøre, takket jeg ja. Nå blir det å brette opp ermene, trene og justere hele sommeren.

– Jeg sier jo alltid ja til en utfordring!

Mye mer fra løpet finner du her på bilcross.no under taggen Roppecrossen.


 

Bli med på vår Instagramkonkurranse! Merk bildene dine med #bilcross.no og du er med i trekningen av valgfrie premier av en verdi av 1.000 kroner fra Grinden motorsport!

[enjoyinstagram_mb]

, ,