Håper på hjemmeseier i åpningsløp på Verdal motorsenter

DSC_0305 (2)

KLAR FOR ÅPNINGSLØP PÅ HJEMMEBANE: Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) – mest sannsynlig i en Toyota MR2 – som her på Landsfinalen 2015. Foto: Stian Ormestad.

Unggutta fra NMK Verdal Levanger skal forsvare arrangørklubbens ære i åpningsløpet på Verdal motorsenter. Men det ventes mange kanoner fra andre landsdeler på startlista, så det blir neppe en enkel match.

Lørdag 23. april 2016 blir en dag som skriver seg inn i bilcrosshistorien – med åpningsløp på det splitter nye Verdal motorsenter. Løpet teller som kvalløp til Landsfinalen for både åpen og juniorklasse. Les mer om åpningsløpet her.

Arrangørklubben stiller sterkt, og de yngste hjemmekjørerne er kanskje de største favorittene. Blant dem Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) som stiller med en Toyota MR2 – som på Landsfinalen 2015 – eller «en liten fransk rotte», som han sier selv.

Uansett blir det startnummer 7 på bilen – et lykketall han har arva etter sin far Kjetil Hårberg, som stiller som mekaniker. Bestefar Henrik Hårberg stiller også til start – 79 år gammel.

DSC_0260 (2)

KLAR FOR ÅPNINGSLØP PÅ HJEMMEBANE: Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) – her i ledelse med en Toyota MR2 i Landsfinalen 2015. Foto: Stian Ormestad.

Bestefar er en utfordrer, og en annen er klubbkompis Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger). Andre sterke hjemmekjørere er Robert Sem Frisli (NMK Verdal Levanger) og Joakim Gjønnes (NMK Verdal Levanger). Alle kjører for seier i det historiske løpet.

– Skal kjøre for seier ja, men bare det er en fra klubben som tar det er det jo godkjent, mener Robert – som også debuterer i rallycrossbil på samme løp. Joakim mener det kommer til å bli knallhardt, – det kommer nok flere kanoner med samme mål for øyet!

DSC_0311 (2)

KLAR FOR ÅPNINGSLØP PÅ HJEMMEBANE: Trønderbataljonen er klar – det ventes flere kanoner fra andre landsdeler på startlista framover. Foto: Stian Ormestad.

Banen beskrives av hjemmekjørerne – som har rukket å kjøre noen testrunder allerede – som teknisk krevende, med mange svinger og likevel stor fart. – Det er liten tid til å slappe av bak rattet her, mener Robert.

– Jeg tror det blir en teknisk bane, det går fort med mange vanskelige svinger der det gjelder å ha med seg fart, mener Thomas. Det skal være muligheter for hjulløft over bakketoppene med litt godt driv.

Det er foreløpig dårlig med utfordrere utenfra arrangørklubben på startlista, men de ventes å komme etter hvert. Det er fortsatt en måned til løpsdato i skrivende stund. En av utfordrerne teller ned, dag for dag.

oversikt bilde

NYTT BANEANLEGG: Etter over ti år med planlegging, pengeinnsamling og dugnad står Verdal motorsenter klart. Lørdag 23. april går det aller første løpet av stabelen. Foto: Håkon Vinne.

– Jeg holder tellingen på dagene som er igjen, med en oppdatering på Facebook nå og da, forteller Emil Folvik (NMK Orkla). Han smir sammen en bil som ikke blir helt verst, men som skal holde greit følge og kanskje hevde seg helt i toppen.

Like viktig som bilen, er at piloten bak spakene får taket på banen. Emil har foreløpig bare sett banen på film, – men jeg har en liten plan om å ta en «spionasjetur» og kikke litt, forteller han til bilcross.no.

Påmelding er i gang på hjemmesida til NMK Verdal Levanger – klikk for mer info. Her kan du lese mer om åpningsløpet på Verdal motorsenter.

Her kan du se dronefilm av baneanlegget (film: Håkon Vinne):


 

Bli med på vår Instagramkonkurranse! Merk bildene dine med #bilcross.no og du er med i trekningen av valgfrie premier av en verdi av 1.000 kroner fra Grinden motorsport!

[enjoyinstagram_mb]