Og DER var det fulle startlister til Roppecrossen 2016!

024

BILCROSSFEST I BLÅTT, GULT OG HVITT: NMK Nedre Hallingdal-fargene har vært dominerende på hjemmebane i alle år – men i Roppecrossen 2016 skal hjemmekjørerne slite med mange sterke utfordrere på bortebane. Foto: Stian Ormestad.

Snaut to måneder til løpet – og startlistene er allerede fulltegnet, fem dager etter at påmeldingen åpnet.

Aldri har NMK Nedre Hallingdal opplevd større pågang. Løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for åpen og junior, og det er 1. runde i Dølacup 2016.

– Vi syntes det er helt rått. Vi gleder oss til å ta imot alle deltakere til Østlandets første kvalløp, sier Mats Bjerknes på vegne av arrangøren NMK Nedre Hallingdal.

Fulle startlister betyr 120 påmeldt i alle klasser. Det vil bli satt opp venteliste. – Skulle ønske vi kunne tatt imot 50 til, men på grunn av depotplassen må vi stoppe på 120, forteller Mats.

Det sosiale rundt løpet er også lagt til rette for alle som kommer, enten de rakk å komme seg på startlista før det var fullt, eller skal se løpet fra sidelinja. Hele bygda er i sving for å lage fartsfest i Flå.

– Det er gøy å lage løp i Flå kommune; de lokale stiller opp og heier, kommunen støtter oss økonomisk, ordfører Tor Egil Buøen begynner å bli en ivrig bilcrosstilskuer og var med som tilskuer helt til Vikedal for å heie på våre lokale på Juniorlandsfinalen i fjor.

Hjemmekjørerne har vært kjent for å gjøre reint bord i Roppecrossen opp gjennom åra, så også i fjor. 46 NMK Nedre Hallingdal-kjørere står på startlista, noe som betyr at så å si alle aktive i den lille klubben er med og kjører løp på hjemmebane.

Hjemmebanefordelen er ikke å kimse av på Roppemoen, med en krevende, kupert og svingete bilcrossbane. Likevel – kanonene som kommer langveisfra er mange.

Men når utfordrerne er flere tidligere Landsfinale-vinnere og kanoner som aldri gir seg uten en kamp, kan det bli hardere enn noen gang å forsvare sitt territorium for hallingdølene.

Hvem vinner Roppecrossen 2016 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Startliste og mer info om løpet finner du her: NMK Nedre Hallingdal.

Thon Hotell Bjørneparken har en god overnattingsdeal for bilcrossfolket.

Les også: Påmelding åpnet for Roppecrossen 2016.

Sjekk også bilcross.no-saken om Roppecrossen i fjor: Endelig var lillebror størst!

Lurer du på hvordan banen ser ut? Sjekk denne dronevideoen: