Preben Myklebust lurte alle i Landsfinalen 2013

Myklebust1

LURINGEN PÅ TOPPEN AV PALLEN: Velfortjent seier til Preben Myklebust (NMK Egersund) etter super kjøring i Landsfinalen 2013 på Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad.

Unggutten Preben Myklebust var raskest gjennom innledende omganger – men i A-finalen måtte han lure seg vei fra siste- til førsteplass.

Preben Myklebust (NMK Egersund) foran Ole Johan Smerud (NMK Hadeland) og Ole Kristian Åmodt (NMK Hamar).

Fjerdemann Even Frøshaug (NMK Trøgstad) hadde gode muligheter på seier, men gikk i alternativsporet i ledelse og smalt sammen med Olav Rom Østerhaug (NMK Hamar). Det ødela mulighetene for begge to.

Sjette- og sisteplass i A-finalen gikk til Jan Ola Kile (NAF Indre Agder).

konsmo4

TEKNISK TRØBBEL: Bobla til hjemmefavoritt Espen Kerim (NMK Konsmo) ble en trehjuling i løpet av Landsfinalen 2013 på Konsmo. Foto: Stian Ormestad.

Storfavoritt til hjemmeseier i Landsfinalen 2013 Espen Kerim (NMK Konsmo) røyk ut av 2. omgang med ett hjul mindre på sin VW boble i siste runde.

Kerim fikk bilen i gang igjen til heatseier i 3. omgang og finale med et nødskrik. Der ble det nok en gang tekniske problemer – nok en gang i ledelse.

Det ble en 20. plass tilslutt på Espen Kerim – slått av lillebror Joachim Kerim (NMK Konsmo) som endte på en 9. plass – og beste hjemmekjører i Landsfinalen 2013 på Konsmo.

Myklebust2

KJEMPER SEG VEI: Preben Myklebust er sist i A-finalefeltet halvveis i første runde, men henter plassering etter plassering og er først over målstreken tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

,