Fredags(bilcross)filmen: Himmelspretten på Moa 2000

FRA ARKIVET: Under Himmelspretten 2000 ble den nye sløyfa på Moa tatt i bruk for første gang. Og en Volvo Express sladda seg gjennom D-finalen til 20 i stil!

Sjekk ut Bilcross.no-arkivet her – og abonner på YouTube!

Filmen vises som vanlig fra klokka 19.00 førstkommende fredag!

Himmelspretten 2000 er neste film ut fra Bilcross.no-arkivet: Dette var første løp der den nye sløyfa ble tatt i bruk – men ikke i alle rundene:

Første runde gikk rett frem på gammelbanen, mens de neste rundene skulle man innom nybanen.

En Volvo 145 i express-fart!

Vi kan se at mye har forandret seg i tida som har gått siden den gang:

Blant annet har Eksismoatunnelen – verdens minste tunnel? – kommet til under startstrekka. Og startplaten er dratt lenger tilbake i dag.

Det er filmet slutten av innledende omganger og hele finaler, og de beste klippene ble brukt på den aller første Bilcrosskavalkaden fra Ormis Media.

Filmen viser en raritet på bilcrossbanen: En Volvo 145 Express i svært godt driv.

Den ser særdeles stor og tung ut, der Helge Grønlund (NMK Aurskog Høland) kaster Expressen inn i svingene i D-finalen. Verdt en titt alene!

SATSER! Helge Grønlund (NMK Aurskog Høland) i Volvo Express i godt driv! Foto: Stian Ormestad.

VANNING? På denne tida var vanning et ukjent begrep på bilcrossbanene…. Og Volvo-expressen virvlet opp ekstra mye støv med spektakulær kjøring! Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også Express-Volvoens siste reis:

Mange kjente navn for ettertiden

Løpet telte som kvalifiseringsløp til det årets Landsfinale i bilcross, som gikk i Valdres.

Og i A-finalen finner vi en rask jente: Janne Lokreim (NMK Gol). Hun skulle senere denne sesongen stå på pallen i Landsfinalen.

I junior- og debutantklassen ser vi den gang ferske førere som har gjort seg godt bemerket i tida som har gått siden denne filmen ble spilt inn.

PS: Årets Himmelsprett på Moa, NMK Aurskog Høland, går av stabelen torsdag 30. mai 2019 – løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for junior og senior.

FINALEFIGHT: Stig Flaten (NMK Valdres) kjemper seg oppover i finalene. Foto: Stian Ormestad.

HARD SMELL: Aldri et bilcrossløp uten litt action! Foto: Stian Ormestad.

KVALIFISERINGSLØP: A-finalistene kvalifiserte seg til Landsfinalen 2000 i Valdres. Her trekkes det om A-finale. Foto: Stian Ormestad.

VINNER: Jens R. Martinsson (KNA Solør) i gul VW boble vinner både B- og A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Fredags(bilcross)filmen ligger klar og vises fra klokka 19.00 fredag. Her finner du flere fredags(bilcross)filmer.

Bilcross.no legger ut hele filmen gratis, så alle kan få se den. Men har du lyst til å betale noen kroner, så vi kan bruke enda mer tid og penger på å fortsette digitaliseringen av vårt enorme videoarkiv? Bidra gjerne hvis du har lyst: Vipps til 54 02 81.

Abonner gjerne på Bilcrossarkivet på YouTube!

Se flere bilcrossvideoer i Bilcross.no-arkivet.