Sjekk sammenlagtresultatet i Bilcross.no-cup 2018

SEIER! Med andreplass i finaleløpet på Konsmo, fjerdeplass fra Sigdal, og seier fra 1. runde på Kongsberg ble det også totaltseier i Bilcross.no-cup 2018, åpen klasse, på Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Årets Bilcross.no-cup er ferdigkjørt, og til slutt sto følgende på toppen av sammenlagtlisten i 2018-sesongen: Simen Løvlid, Liz Wessel og Henning Maribo.

Se bilder fra finalen i Bilcross.no-cup 2018 – oppdatert!

Bilcross.no-cup 2018 startet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, den siste helga i april. Cupen fortsatte på Sigdal motorsenter sankthanshelga 23 – 24. juni, NMK Modum Sigdal. Finalerunden gikk på Konsmo motorbane, NMK Konsmo, 8 – 9. september.

Ett eneste poeng ledelse før finaleløpet

Tilslutt står vi igjen med tre verdige vinnere – alle tre med sin første sammenlagtseier i Bilcross.no-cup:

BESTE JUNIOR: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) vinner Bilcross.no-cup 2018 sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) i Volvo 240 startet med en sjetteplass i 1. runde på Kongsberg i slutten av april. Han ledet A-finalen suverent, men fikk svartflagg på grunn av bulk og krasj i starten. Simen var mildt sagt revansjesugen før 2. runde på hjemmebane:

På Sigdal ble det hjemmeseier, og Simen ledet juniorklassen med bare ett eneste poeng før finaleløpet på Konsmo. Her ble det en flott tredjeplass, og sammenlagtseier i cupen. Med det innkasserte han 8.500 kroner totalt i pengepremier, pluss gratis start i neste års cup.

Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) hadde en sammenlagtseier innenfor rekkevidde, men fikk trøbbel i A-finalen i finaleløpet. Dermed ble det en andreplass, og Lars Løstegård (NMK Gol) følger på tredjeplass.

Tuppa ut av kampen om cup-seier

HELT PÅ TUPPA: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) ryker her ut av kampen om sammenlagtseieren i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

Liz Wessel (NMK Drammen) i Opel Astra klarte mesterstykket å stå på pallen i alle tre løpene: Tredjeplass på Kongsberg, seier på Sigdal, og andreplass på Konsmo. Med det ble det sammenlagtseier og til sammen 8.500 kroner sanket inn i løpet av cupen.

BESTE DAME: Liz Wessel (NMK Drammen). Foto: Stian Ormestad.

Liz vant med 11 poeng margin ned til Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg), som vant 1. runde på Kongsberg – og hun vant også cupen sammenlagt tilbake i 2015.

I år ville det seg ikke for Randi Sanner Hansen, som tuppa ut av A-finalen og tapte kampen om cup-seieren.

Tredjeplass i cupen gikk til Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo), som vant finaleløpet på hjemmebane.

Holdt på ledelsen fra første til siste runde

I åpen klasse åpnet Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) i VW boble med seier i 1. runde på Kongsberg, og klarte som den eneste i årets cup å holde på ledelsen helt inn til siste runde.

BESTE I ÅPEN KLASSE: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), foran Håvard Øynebråten (NMK Gol) og Anders Ubostad (NMK Konsmo) i cupsammendaget. Foto: Stian Ormestad.

Med 1. plass, 4. plass, og 2. plass ble det tilslutt en suveren sammenlagtseier og totalt 11.000 premiekroner fra årets cup til Maribo. Hadde ikke A-finale-seieren glippet på oppløpssiden i finaleløpet, hadde han stått med 16.000 premiekroner.

Henning Maribo vant likevel med komfortabel margin, hele 21 poeng ned til andremann Håvard Øynebråten (NMK Gol). Han tapte kampen om sammenlagtseieren da han røyk ut av finaleløpet etter en smell i C-finalen. På tredjeplass i cupen kom Anders Ubostad (NMK Konsmo).

Alle tre vinnerne har gratis start i neste års cup, og de beste i alle tre klasser er invitert til Eliteracet 2019.

Komplett liste for alle tre bilcrossklasser finner du her:

Bilcross.no-cup 2018 – dameklasse

Bilcross.no-cup 2018 – juniorklasse

Bilcross.no-cup 2018 – åpen klasse

I FYR OG FLAMME: Spektakulær målpassering for Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) i finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.