Bilcross.no-cup: Spratt ut av Sankthanscrossen 2018 – men fikk Speakers pris som trøst

FINN EN FEIL? BMW-en til Gunder Akselsen (NMK Nedre Hallingdal) svever over autovernet langs startstrekka. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP 2018: Det ble helt stille på Sigdal motorbane etter smellen der Gunder Akselsen svevde over autovernet og forsvant.

Se bilder fra Sankthanscrossen 2018, 2. runde i Bilcross.no-cup – oppdatert!

Se video fra A-finalene i Sankthanscrossen 2018 – 2. runde i Bilcross.no-cup:

Årets Bilcross.no-cup fortsatte med todagers Sankthanscross på Sigdal motorsenter 23 – 24. juni 2018. Løpet teller også som kvalifiseringsløp til Landsfinalen i åpen- og juniorklasse.

Nærmere 200 deltakere hadde salet opp for kamp om poeng og pengepremier – og som så ofte i bilcross, blir det knall og fall for noen på veien.

Sikkerheten står i høysete i bilcross

SPEAKERS PRIS: Gunder Akselsen (NMK Nedre Hallingdal) jubler over Speakers pris, som et plaster på såret. Foto: Stian Ormestad.

Den verste lufteturen fikk Gunder Akselsen (NMK Nedre Hallingdal). Han hadde sanket med seg greit med poeng etter tre innledende omganger, og skulle bare gjøre unna lørdagens fjerde og siste omgang før det var grilling og sammenkomst på startplata på sankthansaften.

VRAK: Se hele bildeserien fra stuntet til Gunder Akselsen (NMK Nedre Hallingdal) i fotogalleriet fra løpet. Foto: Stian Ormestad.

Men en kjempesmell over startstrekka endret både kursen på BMW-en og planene for kvelden. Etter at støvet hadde lagt seg, lå vraket igjen langt nede i skråingen til gokartbanen, og Gunder var urørlig. Det ble ikke tatt noen sjanser, så han ble båret ut på båre og kjørt i sykebil til full sjekk.

Lettelsen var stor da Gunder var oppegående på søndag, ganske så forslått – men ingenting alvorlig. Sikkerheten står i høysete i bilcross – det vises tydelig når man kan gå helskinnet ut av et stunt som dette.

Speakers pris som plaster på såret

– Stiv og støl, men det går seg til, sier Gunder og ler – med neven til vers, glad for å motta Speakers pris under premieutdelingen søndag ettermiddag.

BOMTUR: Gunder Akselsen (NMK Nedre Hallingdal) var ferdigkjørt etter denne bomturen. Heldigvis ble det bare materielle skader. Foto: Stian Ormestad.

Det ble lite med poeng fra 2. runde i Bilcross.no-cupen, så der har nok toget gått. Men Speakers pris i form av en stor og flott pokal var helt tydelig et fint plaster på såret for uheldige Gunder.

Derimot sanket en gammel kjenning i Bilcross.no-cup-sirkuset full pott i Sankthanscrossen: Espen Kerim (NMK Modum Sigdal). Han har slitt med motivasjonen foran årets sesong, og kjører ikke like mye som før – heller ikke 1. runde i cupen.

– Jeg slenger meg med i et løp nå og da, det blir ikke like mye som før, sier Espen etter seieren. – Så får vi se om lysten kommer til å kjøre finaleløpet på Konsmo eller ikke.

Tett, tettere og tettest i toppen av Bilcross.no-cup

JUNIORPALLEN: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) på toppen, flankert av Lars Løstegård (NMK Gol) og Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

Espen Kerim ligger uansett et godt stykke bak Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) som fortsatt leder cupen, også etter 2. runde. Henning har allerede planen klar for finaleløpet: Det skal vinnes, sammen med cupen totalt. Men han vil få kamp helt inn til siste målflagg:

YES! Liz Wessel (NMK Drammen) var på pallen i 1. runde, og vant 2. runde i Bilcross.no-cup 2018. Det gir tilsammen et forsprang på seks poeng ned til vinneren av 1. runde av cupen, Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad.

Med seier i 1. runde og fjerdeplass i 2. runde holder det til en liten luke for Henning Maribo ned til nestemann Håvard Øynebråten (NMK Gol) med fire poeng. På tredjeplass ligger Jan-Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken).

I dameklassen fikk vinneren av 1. runde, Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg), mye trøbbel med Saaben gjennom sankthanshelga. Det holdt tilslutt til en åttendeplass i 2. runde, som Liz Wessel (NMK Drammen) vant.

Liz var også på pallen i 1. runde – så til sammen blir det en ledelse før finalen på seks poeng, ned til nevnte Randi Sanner Hansen. På tredjeplass ligger Monica Enerberg (Krabyskogen motorsport) – og her er det tett videre på lista med både Anette Haugland (NMK Bø) og Veronica Einang (NMK Modum Sigdal) hakk i hel.

I juniorklassen er det aller tettest: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) fikk revansjert et surt svartflagg i ledelse av A-finalen i 1. runde, med suveren seier i 2. runde på hjemmebane. Det holder til ledelse for Simen, men med knappest mulig margin ned til Christoffer Torgersen (NMK Sande).

Vinneren av 1. runde Johnny Hansen (NMK Sande) endte på 11. plass i 2. runde, men holder seg på en tredjeplass så langt.

Veteran-klassen ble vunnet av Kjetil Solli. Det vil si at Bilcross.no-leserne for en gangs skyld bomma på forhåndsfavoritter over nesten hele linja. Det var bare Simen Løvlid som innfridde favorittstemplet i juniorklassen.

HOLDT TUNGA RETT I MUNNEN: Espen Kerim (NMK Modum Sigdal) er tilbake på toppen av seierspallen i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk stillingen etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2018 – junior

Sjekk stillingen etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2018 – åpen

Sjekk stillingen etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2018 – dame

LEDER CUPEN: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) holdt seg på hjulene i årets Sankthanscross og leder Bilcross.no-cup 2018 i åpen klasse foran finaleløpet på Konsmo i september. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no-cup 2018 startet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, den siste helga i april. Det ble delt ut Landsfinale-billetter, invitasjon til Eliteracet, og poeng og pengepremier i Bilcross.no-cup 2018.

Bilcross.no-cup 2018 fortsatte på Sigdal motorsenter sankthanshelga 23 – 24. juni, NMK Modum Sigdal. Finalerunden går på Konsmo motorbane 8 – 9. september i regi av NMK Konsmo. Her er det pengepremier å sanke, både i cuprundene og cupen totalt.