Nordmenn slenger seg med i sesongstarten i Sverige

HELTENT: Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) har gått opp i seniorklassen og skal slåss mot store svenske folkrace-navn som Daniel Samuelsson, Tobias Svärd, Tomas Forslöv med flere. Foto: Stian Ormestad.

HÄLLEFORS: Lørdag 13. januar spinner svenskene i gang 2018-sesongen. Tre nordmenn reiser over riksgrensen for å kjempe mot store svenske bilcrossnavn.

Sesongstarten i Sverige er en del av en cup over tre løp, forteller Totto Höök til Bilcross.no. Alle løpene i «Lindströms Snow Cup 2018» går i Hällefors, på Sångens motorstadion.

NYBYGGET: Saaben som skal brukes i Sverige er identisk med vinnerbilen i Vinterløpet på Moa i fjor. Foto: Privat.

– Vi lokker med sjansen til å utfordre Tobbe Svärd om å bli «årets vinterkung» – det er den store utfordringen!

Nybygget bil – over samme lest som i fjor

– Godt å komme igang, forteller Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland). Han tror det blir vanskelig å klå seg på svenskene, men skal gjøre alt i sin makt for å prøve på det.

Han har gått opp i seniorklassen og skal slåss mot store svenske folkrace-navn som Daniel Samuelsson, Tomas Forslöv, nevnte Tobias Svärd, med flere.

Sivert Mastad, pappa Lars Ivar Mastad, og teamkompis Roger Johansen er påmeldt. Sivert og Roger i seniorklassen, Lars Ivar i veteran.

PALLEN: Roger Johansen ble nummer to i kamp mot svenskene, her sammen med Daniel Samuelsson (vinner) og Andreas Ledin (nummer tre) på pallen. Foto: Privat.

Romjula ble brukt på isen, for å finpusse formen. En nyrigga Saab var klar i god tid, bygget over samme lest som vinnerbilen på Moa i fjor.

Sak oppdatert: Gode norske resultater!

Sivert Mastad rapporterer fra Sverige:

– Roger ble nummer to i senior, pappa ble nummer tre i damer/veteran, mens jeg fikk svart i 3. omgang – så kom ikke til finale.

Bare tre uker til sesongstarten her hjemme

I Norge starter 2018-sesongen lørdag 3. februar med Vinterløp på Moa. Dette løpet vant Sivert i fjor – i juniorklassen – og han har lyst til kjøre i år også:

– Kan vel hende vi smekker sammen en Saab!

RASK UNGGUTT: Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) vant sesongåpningen i Norge i fjor – på hjemmebane. Nå skal han kjempe mot svenskene i deres første løp for 2018-sesongen. Foto: Stian Ormestad.