Marius Bermingrud er landets beste junior

bermingrud1

NORGES BESTE JUNIOR: Marius Bermingrud (KNA Eiker) i Peugeot 205 er landets beste juniorkjører i bilcross i 2015-sesongen. Dette bildet ble tatt da Marius kjørte sitt første løp i junior trening for to år siden, og siden den gang har framgangen vært enorm for bilsporttalentet – som er nevø til rallycrosskjøreren Morten Bermingrud. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Marius Bermingrud var strålende fornøyd for å vinne C-finalen. Men derifra bar det hele veien opp til A-finaleseier i Juniorlandsfinalen 2015.

NMK Vikedal sto som arrangør av Landsfinalen for junior 2015. Løpet gikk over tre omganger og finaler på Vikedal motorbane lørdag 1. august 2015.

Marius Bermingrud (KNA Eiker) fikk lite til å klaffe fra start. Bilen gikk ikke som den skulle, og plasseringene ble ikke slik som 17-åringen håpet.

– Etter mye prøving og feiling fant teamet med bestefar, Oskar og Roy ut hva det var som gjorde at bilen bare jukset – og da gikk det bedre!

Gronlund1

NESTEN A-FINALE – MEN BARE NESTEN: Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) har hatt mye å juble for denne sesongen – som her etter å ha vunnet Goldagsløpet 2015 – men i Landsfinalen for junior måtte han se A-finalen ryke med minst mulig margin. Det ble sjuendeplass på den raske sørlendingen til slutt. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Men uflaksen skulle fortsette i innledende omganger. I tredje omgang røyk drivakselen. Likevel holdt det til fjerdevalget i C-finale, der regnet rant fra himmelen og kjøreforholdene ble veldig vanskelige.

Marius vant C-finalen, og til bilcross.no jubler han: – Det var en utrolig opptur for meg bare å vinne C-finalen!

Regnet fortsatte, og det ble enda verre å komme seg fram på bilcrossbanen på Vikedal motorbane. Men også B-finalen endte med seier.

Marius takker værgudene for at han kunne fosse fram, det var en stor fordel å kjenne forholdene på banen fra forrige finale i hans klatring oppover resultatlista.

– Dette hadde aldri vært mulig uten værgudenes hjelp – i tillegg til teamet med mekanikere med familie og venner, sier Marius – som bærer et kjent bilsport-navn. Han er nevøen til den svært kjente rallycrosskjøreren Morten Bermingrud.

ostbo1

HJEMMEFAVORITT I FINALE: Hjemmefavoritt Sølve Østbø (NMK Vikedal) kom seg til finale, og endte på 12. plass totalt – og ble med det beste hjemmekjører i Landsfinalen for junior 2015 på Vikedal motorbane. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Drømmen til Marius er den største internasjonale klassen i rallycross, som onkel Morten Bermingrud har konkurrert i gjennom en årrekke. I år har Marius prøvd seg i rallycross junior-klassen, ved siden av bilcrossen.

– Drømmen er å stige i klassene så høyt det går, forteller han til bilcross.no. Da er en seier fra Landsfinalen for junior godt å ha med seg – han er landets beste junior denne sesongen.

Landsfinalen for åpen klasse – så å si på hjemmebane på Kongsberg – det blir det ikke snakk om. Marius kjører sitt andre år i juniorklassen, og er ikke gammel nok til å delta i Landsfinalen for åpen klasse.

Marius fikk Jørn Håkon Stølen (NMK Kvinesdal) og Simen Engsvik (NMK Aremark) med seg opp på pallen. Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), Kaj-Erik Heimvik (NMK Bergen) og Marius Karlstad (NMK Gardermoen) fulgte videre i A-finalen.

Videre på topp ti: Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo), Kevin Knabenes (NMK Kvinesdal), Andreas Solli (NMK Bergen) og Sigve Hansen (NMK Bergen).