Trond Tveiten vant 2. runde i Bilcross.no-cup 2015: – Detta var bare griseflaks!

019

A-FINALE: Bare halvparten av disse seks A-finalistene kommer seg over målstreken i Sankthanscrossen 2015. Foto: Stian Ormestad.

Tron Tveiten hadde ikke trua før finalen, og da det endte med seier skyldte han alt på flaksen.

2. runde av Bilcross.no-cup 2015 gikk på Sigdal motorsenter 20 – 21. juni 2015, Sankthanscrossen 2015 – som også teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen i åpen- og juniorklasse.

021

BESTE JUNIOR: Simen Engsvik (NMK Aremark) kjører flott med sin Volvo 740 – og vinner juniorklassen på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

To førere sto med full pott etter fem omganger: Boble-kjøreren fra Sørlandet Espen Kerin (NMK Konsmo) og hjemmekjører i Volvo Tron Tveiten (NMK Modum Sigdal).

Kerim tok over ledelsen i Bilcross.no-cup 2015 bare ved å stille til start i A-finalen. Kerim var kanskje også den største favoritten til seier, som tittelforsvarer etter seier i fjor. Tveiten i Volvo herregårdsvogn mente selv at han ikke hadde en sjanse mot boblene, og rett nok stakk både Kerim og ei annen boble i tet, kjørt av Eivind B. Nevland (NMK Egersund).

Det ble en hard kamp, men det var ikke kjøringen som skulle bestemme rekkefølgen på resultatlista. Tekniske problemer avgjorde 2. runden i Bilcross.no-cup 2015:

Først av boblene stopper Nevland, så stopper Kerim. Heller ikke Volvoen til Vegar Aasen orker mer.

020

SEIERHERRE: Tron Tveiten (NMK Modum Sigdal) hadde ikke trua på seier, og skylder alt på flaksen. Foto: Stian Ormestad.

Av tre A-finalister som kommer seg over målstreken, er Tveiten først, med enda en hjemmekjører på andreplass Anders Bakken (NMK Modum Sigdal).

Tredjeplass gikk til B-finalevinner Kjetil Sollie (NMK Elverum), som utnytta alle muligheter som dukka opp gjennom to finaler. Overraskende var det Sollie som vant da alle andre braket sammen i B-finalen.

– Jeg ligger bare og lurer som gjedda i sivet, sa Sollie før finalen. Det var en strategi som funka hele veien inn til pallplass.

013

SKUFFA: Eivind B. Nevland (NMK Egersund) lå i ledelse lenge, men så sa bobla takk for seg. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen gikk Simen Engsvik (NMK Aremark) til topps med Volvo, etter at ei boble også her fikk juling. Sondre Evjen (NMK Gol) både bulka og rulla på taket i løpet av helga på Sigdal.

Bobla holdt helt til det var tre runder igjen av løpet, da felte tekniske problemer golingen som haltet inn til fjerdeplass, bak Jørn Håkon Stølen (NMK Kvinesdal) på andre- og Ole Jørgen Nykmark (NMK Nore Uvdal) på tredjeplass.

014

CAT-FIGHT: Bilcrossjentene har kjempet ferdig på Sigdal. Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) gikk seirende ut av den kampen. Foto: Stian Ormestad.

Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) sørget for nok en Volvo herregårdsvogn først over målstreken ved å være best blant damene.

Videre kom Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal) som ledet etter innledende omganger. Tredjeplassen tok Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg), som kom seg akkurat foran Karin Råen (NMK Modum Sigdal) som rulla på taket ut av alternativsporet i siste runde.

015

OMTENKSOM KONKURRENT: To juniorer krasjer: Thea Turvoll Lien snurra med bobla si og Even Velstadbråten klarer ikke å unngå smellen med sin Volvo. Even løper rett bort til Thea for å spørre om det går bra. Foto: Stian Ormestad.

De yngste 14- og 15-åringene i junior trening fikk også kjørt seg på Sigdal. Thea Turvoll Lien snurra med bobla si og Even Velstadbråten ikke klarte å unngå å krasje front mot front med sin Volvo.

Even fikk av seg selene, rev opp døra og løp bort til Thea i bobla: – Går det bra med deg?

Se resultatliste for Bilcross.no-cup 2015 her.